Интересни факти за Танзания

11 Септември 2019 г.
Интересни факти за Танзания
Танзания е изключително колоритна и живописна страна. Това е страна с девствена красота и несравнима дива природа. Танзания е известна и като страната с многото резервати, с белите блестящи хълмове на Килиманджаро, с екзотичните си национални паркове и необятни савани.

12 национални парка, 13 природни резервата и 38 защитени територии са разположени в Танзания. Националните паркове заемат около 30% от територията на страната.

Националният парк Серенгети е най-големият природен резерват в Африка, обитаван от повече от един милион едри бозайници.

Националният парк Ruaha е дом на най-големите популации на слонове в Източна Африка.

Нгоронгоро е най-големият вулканичен кратер в света, който има диаметър 19 километра и дълбочина 600 метра.

Езерото Танганика е второто в света по дълбочина и обем. Най-дълбоката му част достига 1470 метра. Езерото принадлежи на четири страни – Танзания, Бурунди, Замбия и Конго.

Архипелагът Занзибар принадлежи към Танзания. Остров Занзибар е невероятно красиво и екзотично място, което има своя собствена култура. През 1946 година там се ражда Фреди Меркюри.

Танзания е дом на масаите. От най-ранна детска възраст някои от момичетата удължават вратовете си с помощта на специални пръстени. Масаите са известни със своите високи и атлетични тела.
Туризмът в страната е много добре развит. Хиляди туристи от целия свят идват в Танзания, за да се насладят на героите от „Цар лъв“. В Танзания, както и в Кения, се срещат „големите пет“ – бивол, лъв, леопард, носорог и слон.
Килиманджаро е планински масив, разположен в североизточната част на Танзания. Той е известен със своята ледена шапка и е най-високата планина в Африка. Дори великият Ърнест Хемингуей пише за красотата на Килиманджаро.
В Танзания почти 
няма производство, което прави страната идеално екомясто. 80% от населението се занимава със земеделие. Страната произвежда кафе, памук, чай, тютюн, ядки кашу, зърнени храни, плодове и зеленчуци.
Танзания се намира 
близо до екватора
, което предполага приятно време през цялата година. Добре е туристите да се снабдяват със светли дрехи, да носят шапки, да пият много вода и да използват слънцезащитни продукти.
 


 

Архив новини

Новини

Наши партньори

Тази страница използва "бисквитки" с цел по-добро обслужване на своите посетители и с цел да отговори на техните предпочитания. Повече информация за бисквитките, които използва страницата, и как може да ги управлявате, може да намерите тук.
Приемам