​Паспортът на Рамзес II

02 Октомври 2018 г.
​Паспортът на Рамзес II
През 1974 година на фараона Рамзес II е издаден валиден египетски паспорт! Мумията на повече от 3000 години е трябвало да бъде поправана от специалисти във Франция. За да пътува Рамзес през границите, Египет му издава паспорт.
 
Рамсес II е един от най-могъщите владетели на Древен Египет, живял през 13 век и управлявал около 66 години от 1279 до 1213 г пр. Хр.
 
Египтолозите от 19ти век го наричат „Рамзес Велики“, след като откриват многобройни археологически обекти, посветени на него – паметници, храмове, дворци и т.н. Прозвището „Велики“ е било добре заслужено, тъй като по негово време Египет е просперирал. Един от най-известните паметници, които ни е оставил Рамзес е Абу Симбел – 4 огромни статуи, които се намират в най-южата част на страната.


 
Ако мечтаете да посетите Абу Симбел, Долината на царете, храмовете в Карнак и Луксор и много други, идеалният вариант е да отидете на круиз по Нил, тръгващ от Асуан (най-южният град в Египет), плаващ 3 дни по реката и стигащ до Луксор. Вижте нашите предложения, включващи и посещение на Кайро и кратка почивка в Хургада:
https://goo.gl/sPv3CR
 
 

Архив новини

Новини

Наши партньори

Тази страница използва "бисквитки" с цел по-добро обслужване на своите посетители и с цел да отговори на техните предпочитания. Повече информация за бисквитките, които използва страницата, и как може да ги управлявате, може да намерите тук.
Приемам