Скопие - Каньонът на езерото Матка

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Маршрут: София - Крива паланка - Скопие - Каньона Матка - София
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма
Скопие е една от Балканските столици, които се променят най-динамично през последните години, правейки всяка нова среща с града интересна и различна. Градът е издигнат на мястото на древното селище Скупи през III в. пр. Хр. и от тогава до днес гордо посреща предизвикателствата на природата и съдбата. Тази екскурзия дава възможност да усетите характера на града и да се докоснете до едни от най-големите природни красоти на Македония.

Ден 1:
Отпътуване в 7:00 ч. от София, пл. Руски паметник от страната на пощата и хотел "Родина". Преминаване на граничните пунктове при Гюешево – Деве Баир.

Отпътуване към столицата Скопие - пешеходна разходка в новия център на града с многобройните паметници на проекта "Скопие 2014", паметника "Воин на кон" с фонтаните, музея на Майка Тереза, Каменния мост, стария квартал Вароша – скопската чаршия с многобройните занаятчийски дюкяни, магазини и сладкарници, църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Разглеждане на църквата "Св. Климент Охридски" - най-голямата в града, известна със своя 5-тонен полилей. Свободно време за разходка и самостоятелно разглеждане на центъра на града.
Настаняване.

Вечерта (по желание и с допълнително заплащане) - вечеря с богато меню и жива музика в традиционен ресторант.
Нощувка.

Ден 2:
Закуска.

Свободно време в Скопие или екскурзия до каньона Матка (по желание, с допълнително заплащане) - най-старото изкуствено езеро в Македония, заобиколено от стръмни скали, сред които са скрити средновековни църкви и манастири. Един от тях е манастирът "Св. Андрей" – запазените фрески над западния вход на църквата разказват, че е построена през 1389 г. от Андрей, брата на Крали Марко. Матка е едно от най-впечатляващите места в Македония. Тук се намират около десет пещери, дълги от 20 до 176 метра. Най-интересна е подземната пещера Врело, в чиято вътрешност се крият две езера, богата на сталагмити и сталактити.

Свободно време.
Отпътуване към България. Завръщане в София вечерта.
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Скопие;
 • посещение на Скопие
 • екскурзоводско обслужване по маршрута.
 • Входни такси: църква “Свети Спас” в Скопие и музеят на Гоце Делчев (около 120 денара); входна такса за манастира "Св. Андрей" в каньона Матка (60 денара) и др.
 • Екскурзия до Каньона Матка - 10 лв. (при минимум 10 записани туристи). Заплаща се в офиса на агенцията.
 • Вечеря в традиционен ресторант с богато меню и жива музика (без включени напитки) - 40 лв. Осъществява се при минимум 25 човека, заявява се в офиса, доплаща се по време на пътуването.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица до 69 г. - по 1 лв. на ден
 • Доплащане за медицинска застраховка на лица от 69 г. до 85 г. – по 2.50 лв. на ден.
 • Лица над 85 г. не се застраховат
Оферта № Е293

Новини

Наши партньори

Тази страница използва "бисквитки" с цел по-добро обслужване на своите посетители и с цел да отговори на техните предпочитания. Повече информация за бисквитките, които използва страницата, и как може да ги управлявате, може да намерите тук.
Приемам