Рим: Вечният град - самолетна програма

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Рим - София
Дати: 23.02.2020, 29.03.2020, 02.07.2020
Цена от: 449 лв.
Начална дата Цена Резервирай
23.02.2020 от 449 лв. резервация
29.03.2020 от 449 лв. резервация
02.07.2020 от 449 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма
1 ден:
Отпътуване от летище София с редовен полет на Ryanair.
Кацане в Рим. Трансфер от летището до хотела.
Настаняване в хотел 3* в Рим.
Обиколка на Античен Рим с местен екскурзовод (необходимо е ползването на градски транспорт). По време на тази разходка ще видите Колизеума (отвън), побиращ 50 хил. души, използван за гладиаторски борби, както и за други зрелища, като имитации на морски битки, лов на животни, екзекуции, възстановки на битки и драми с митологични сюжети, Арката на император Константин, Римския форум (отвън), Капитолийския хълм, Колоната на Траян.
Свободно време за разходка, където ще можете да се насладите на магнетизма на един от най-старите градове в света и да разберете защо наричат Рим: Вечният град.
Нощувка в хотел 3* в Рим.

2 ден:
Закуска.
Обиколка на Бароков Рим с местен екскурзовод (необходимо е ползването на градски транспорт). В този ден ще имате възможността да погледнете Рим от друга гледна точка и да се насладите на архитектурните шедьоври на града. Ще посетите площад Испания - един от символите на Рим, един от най-известните фонтани в света - фонтана на Треви, чието име идва от факта, че свързва три улици, Пантеона - бивш древноримски храм в Рим, посветен на всички богове, а понастоящем католически храм, посветен на Богородица и Вси светии и площад Навона - на мястото на древноримски стадион за атлетически съзтезания, построен през 1-ви век от император Домициан, където римляните са идвали да гледат „игри“.
Свободно време за разходка, да изпиете по едно капучино или да опитате от световноизвестните италиански специалитети.
Нощувка в хотел 3* в Рим.

3 ден:
Закуска.
Свободно време или по желание с допълнително заплащане посещение на Ватиканските музеи и Базиликата Св. Петър с местен екскурзовод. Посещават се основните зали Кръглата зала, Осмоъгълния двор със статуите на Аполон, Лаоконт, Апоксиоменос, Двора на шишарката, Галерията на географските карти, Колекцията със стенни килими, стаите на Рафаел.
Нощувка в хотел 3* в Рим.

4 ден:
Ранна закуска (сух пакет). Излитане от летище Ciampino с редовен полет на Ryanair.
Пристигане в България на летище София преди обяд.
 • 3 нощувки и закуски в хотел 3* в Рим
 • обиколка Античен Рим с местен екскурзовод
 • обиколка Бароков Рим с местен екскурзовод
 • трансфер от летището до хотела
 • придружител от агенцията по време на цялото пътуване при група от минимум 20 човека. При група по-малка от 20 човека - групата се посреща от представител на агенцията на място в Рим.
 • Самолетен билет - от 01.11.2018 в стандартната тарифа на самолетния билет е включена малка лична чанта с размери 40 х 20 х 25 см.

Забележка: Групата се потвърждава при минимум 10 човека. При потвърждение на групата се купуват билети на актуалната цена на Ryanair. Средна цена на билета 80 евро за периодите - към момента на публикуване на програмата - 08.07.2019. Туристите заплащат актуалната цена на билета в момента на записването.

ВАЖНО!!! Със закупуване на билет на най-ниска стандартна тарифа на авиокомпанията, на борда на самолета може да се донесе една малка лична чанта с размери 40 х 20 х 25 см., която трябва да се побере под седалката пред Вас. Ако донесете втора чанта на изхода или ако малката Ви чанта е твърде голяма, ще бъде начислена такса от 25 евро.

 • доплащане за допълнителен багаж - ръчен багаж до 10 кг. с размери 55 х 40 х 23 см. - от 12 евро на турист в посока;
 • доплащане за единична стая – 150 лв.
 • доплащане за посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод – 80 лв. (включва се входна такса и слушалки) – при минимум 10 туристи - заплаща се най-късно при доплащане на екскурзията;
 • слушалки за пешеходните обиколки в Рим - по 2 евро (заплащат се на място);
 • градски такси – от 4 до 7 евро на ден – в зависимост от категоризацията на хотела (туристите ги заплащат самостоятелно на рецепцията на хотела);
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 69 г. - 1 лв на ден;
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 до 85 г. - 2.50 лв. на ден;
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие;
 • разходи от личен характер;
 • входни такси
Оферта № Е301

Новини

Наши партньори

Тази страница използва "бисквитки" с цел по-добро обслужване на своите посетители и с цел да отговори на техните предпочитания. Повече информация за бисквитките, които използва страницата, и как може да ги управлявате, може да намерите тук.
Приемам