Коледа в Прага - екскурзия със самолет

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Дати: 22.12.2019
Цена от: 729 лв.
Начална дата Цена Резервирай
22.12.2019 от 729 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Приказна Коледа в Прага
6 дни / 5 нощувки, 21-26 декември 2018


Богата екскурзионна програма в Прага - 3 пешеходни разходки включени в цената!

Пакетна цена на турист: 779 лв.

Програма на екскурзията:

21 декември - петък. Отпътуване от София с редовен полет на а/к България Еър от Терминал 2 в 10:25 ч. Пристигане в Прага в 11:20 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до хотела. Пешеходна разходка до Вацлавския площад - сърцето на Новия град със сградата на Националния музей и статуята на Св.Венцеслав на един от най-големите базари на Прага всеки ден от 10 до 22 ч. може да се намерят дървени играчки, скълени украшения, коледни декорации и да се опита традиционна чешка храна: печено свинско, наденички,чешки кифлички, бира, медовина, греяно вино и др. Настаняване в хотел Prague centre Plaza 3*+, централно разположен в историческата част на Прага след 14:00. Свободно време. Нощувка. По желание: фолклорна вечер в традиционен чешки ресторант с музикална програма, вечеря и включени напитки. Цена - 89 лв на записан турист, 60 лв на дете до 12 г. Цената включва транспорт от/до хотела. Вечерята се предлага при минимум 2 записани туристи.

22 декември - събота. Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: целодневна автобусна екскурзия „Коледните базари на Дрезден” при минимум 15 туристи. Цена - 99 лв на турист/79 лв дете до 12 г. Отпътуване от Прага до Дрезден /около 2 часа/. Пристигане в Дрезден - бароковият град на брега на Елба. Пешеходна обиколка на Стария град - Цвингер, Стария Кралски дворец, Женската църква, Стария площад, Стената на Славата на Саксония. Посещение на уникалния и най-стар Коледен базар на Германия, който през 2018 г. ще се проведе за 584 път на Стария площад. На базара може да се опитат местни коледни специалитети, включително и коледния сладкиш striezel. Допълнителна атракция е дървената арка – символ на базара, украсена с типични фигурки и декоративни свещи. Любителите на шопинга могат да се възползват от коледните намаления в шопинг центъра PRIMARK.Свободно време. Отпътуване за Прага в 16:00 ч. Връщане в Прага - около 18:00 ч.

23 декември - неделя. Закуска. Пешеходна екскурзия „Коледните базари и забележителностите на Стария град” с местен екскурзовод на български език /продължителност 2,5-3 часа/. По време на екскурзията ще видите: Народният театър, кафе Славия, Карлов мост, Мариански площад с новото Кметство и Библиотеката, уличките на Стария град и Плодовия пазар, Ректората на Карлов университет и Ставовски театър, Прашна брана, Обецни дум, площада на Републиката с Коледния базар, улица Дълга и Староместския площад с най-големия коледен базар на Чехия, намерил място сред 10-те най-красиви коледни базари в света, с Коледната елха, украсена традиционно в червено, бяло, зелено и златно. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Нощувка.

24 декември - понеделник. Закуска. Пешеходна екскурзия ”Коледните базари и забележителностите на Мала страна” с местен екскурзовод на български език /продължителност 2,5-3 часа/ По време на тази екскурзия ще разгледате Храдчани и Мала страна: Страховския манастир, Лоретанския площад с Пражката Лорета, площад Храдчани с Коледния базар, Пражката крепост с Коледния базар в четвърти двор, Малостранския площад с Коледния базар, църквата Дева Мария Победителка със статуетката на Детето на Исус, стената на Джон Ленън, районът Кампа с традиционните кулинарни базари, Карлов мост. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Нощувка. По желание: коледна вечеря с традицонни чешки ястия  в ресторанта на хотела. Необходима е предварителна резервация от България. При минимум 10 туристи. Цена 59 лв на турист, необходима е предварителна резервация. Менюто включва: рибена супа, шаран или пилешко филе - по избор с картофена салата и руска салата, ябълков пай. Включени напитки: 1 чаша бира, вино, безалкохолно - по избор и кафе или чай.

25 декември - вторник. Честита Коледа! Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: еднодневна екскурзия в Карлови вари с екскурзовод на български език. Пешеходна разходка от музея на Ян Бехер до площада на града, базара пред хотел Thrmal spa, хотел Пуп, красивите колонади, които свързват минералните извори. Цена при минимум 15 записани туристи – 99 лв на записан турист/79 лв дете до 12 г. Продължителност - 7 часа.

26 декември - сряда. Закуска. Трансфер до летището. 12:10 ч - излитане за София, пристигане в 15:00 ч. в София на Терминал 2.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

Часове на полетите:
 • 21 декември София - Прага 10:25 - 11:20 от Терминал 2
 • 26 декември Прага - София 12:10 - 15:00 на Терминал 2

Условия за записване: Депозит от 400 лв при записване, доплащане - 14 дни преди отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 26 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.

 

 • самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с летищни такси
 • трансфер летище - хотел - летище
 • 5 нощувки и 5 закуски в хотел 3* централно разположен в Прага
 • описаните пешеходни екскурзии в Прага с екскурзовод на български език
 • представител на туроператора на български език на място
 • връзка с местния представител 24 часа
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

 
 • слушалки по време на екскурзиите
 • екскурзии и вечери по желание
 • разходи за градски транспорт
 • входни такси за посещавани музеи и забележителности по избор
Цена на трамваен билет - 0,80 евро/24 крони

Внимание: Допълнителните екскурзии и вечерите по желание се заявяват при записване и заплащат най-късно 14 дни преди отпътуване. Тяхната организация е свързана с предварителни резервации по време на коледните празници и е необходимо да се резервира възможно най-рано.

Доплащания за екскурзии и вечери /по желание/:
 • Слушалки по време на пешеходните екскурзия - 6 лв на човек на екскурзия. Заплащат се предварително, от България.
 • 21.12. Вечеря в традиционен чешки ресторант с музикална програма. Вечерята включва 4 ястия и неограничена консумация на напитки: безалкохолни, вода, бира и вино, медовина /3 часа и половина/. По време вечерята може да се насладите на автентична чешка атмосфера,музика и кухня, качествена бира и фолклорна програма. Цена - 89 лв на турист/60 лв дете до 12 г.
 • 22.12. Целодневна екскурзия „Коледните базари на Дрезден”. Отпътуване в 8:00 от хотела. Пристигане в Дрезден - бароковият град на брега на Елба около 10:30. Пешеходна обиколка на Стария град - Цвингер, Стария Кралски дворец, Женската църква, Стария площад, Стената на Славата на Саксония. Разглеждане на уникалния и най-стар Коледен базар на Германия, който през 2018 г. ще се проведе за 584 път на Стария площад. На базара може да се опитат местни коледни специалитети, както и коледния сладкиш striezel. Допълнителна атракция е дървената арка - символ на базара, украсена с типични фигурки и декоративни свещи. Любителите на шопинга могат да се възползват от коледните намаления в шопинг центъра PRIMARK. Свободно време. Отпътуване за Прага в 16:00 ч. Цена при минимум 15 туристи - 109 лв на турист/79 лв дете до 12 г.
 • 24.12. Вечеря в ресторанта на хотела 3* без напитки. Без изискване за минимум туристи. Цена 55 лв на турист, необходима е предварителна резервация.
 • 25.12. Целодневна екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език при минимум 15 записани туристи. Продължителност - 7,5 часа. Отпътуване в 8:30 от хотела. Пристигане в Карлови Вари около 11:00. Пешеходна екскурзия от музея на Ян Бехер до площада на града, хотел Пуп, красивите колонади, които свързват минералните извори. Свободно време за обяд. Отпътуване за Прага в 15:00, пристигане около 17:30 ч. Цена - 115 лв на записан турист/95 лв дете до 12 г при минимум 15 записани туристи.
Оферта № Е68

Новини

Наши партньори

Тази страница използва "бисквитки" с цел по-добро обслужване на своите посетители и с цел да отговори на техните предпочитания. Повече информация за бисквитките, които използва страницата, и как може да ги управлявате, може да намерите тук.
Приемам