Загреб, Плитвички езера и Постойна яма

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Загреб - Постойна яма - Плитвички езера - София
Дати: 04.09.2020
Цена от: 359 лв.
Начална дата Цена Резервирай
04.09.2020 от 379 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма
Подарете си една приказка за езера, реки, водопади, гори, планини и пещери, чудновати животни, замъци и...красота, много красота в северозападния край на Балканския полуостров!

Възможност за отпътуване от следните градове:
Отпътуване от гр. Банско, от Автогарата, в 02:00 ч. (за дата 05.09.2019)!
Отпътуване от гр. Сандански, от Автогарата, в 02:00 ч. (за дата 05.09.2019)!
Отпътуване от гр. Благоевград, от автобусна спирка срещу Лидъл (в посока София), в 03:00 ч. (за дата 05.09.2019)!


1-ви ден:
Отпътуване от гр. София, от площад "Руски паметник", в 05:00 ч., в посока Загреб.
Разходка в централната част на Загреб и разглеждане на: площад Бан Йелачич, Старият град, Катедралата, Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата “Св. Марк”, Парламентът, църквата “Св. Катерина”, улицата, разделяща Горен и Долен град.
Късно настаняване в хотел 3* в Загреб.
Нощувка.

2-ри ден:
Закуска.
Отпътуване към национален парк Плитвички езера, регистриран като туристически обект през 1949 г. и е добавен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. и е добавен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. Районът представлява шедьовър на природата – уникална система от 16 езера, свързани помежду си от живописни водопади, обградени от хълмове, планини и пещери, прохладни горски масиви и тучна растителност. Стъпвайки върху някое от дървените мостчета, човек съзира феерия от синьо и зелено, и се чувства като в приказка за горски елфи и самодиви. Пешеходна разходка из парка с почивка за обяд (не е включен в цената). Възможност за разходка с корабче по едно от езерата.
Отпътуване за Кварнерския залив.
Настаняване в хотел 3* в град Църквеница.
Вечеря в ресторанта на хотела.
Нощувка.

3-ти ден:
Закуска.
Отпътуване за пещерата Постойна яма.
Постойна яма е карстова пещерна система с дължина 20 570 метра и дълбочина 115 метра. Тя е най-дългата пещерна система в страната и една от най-значимите и туристически дестинации. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Пещерата е хилядолетно дело на река Пивка. Отворена е за посещение през далечната 1819 г. и до днес изумява своите посетители с шеметна разходка с влакче, с фантастичните пещерни форми,с размерите, с акустиката и с акваруима с протеи (или наричани още „човешки рибки” – най-голямото пещерно земноводно в света).
Групата се отправя към замъка Предяма само на около десет километра от пещерата Постойна яма. Изграден в самата скала възможност да се пренесете за кратко в рицарският живот.Построен преди 700 години в самата скала на височина 123м., той е служел за убежище на непокорния рицар Еразем от Предяма.
Групата се отправя към замъка Предяма, само на около десет километра от пещерата Постойна яма. Изграден в самата скала възможност да се пренесете за кратко в рицарският живот.Построен преди 700 години в самата скала на височина 123м., той е служел за убежище на непокорния рицар Еразем от Предяма.
Вечеря в хотела.
Нощувка.

4-ти ден:
Закуска.
Отпътуване за Риека - днес най-голямото хърватско пристанище и един от най-динамичните хърватски градове, носещи обаянието на адриатика и запазил великолепни архитектурни паметници.
Посещение на Тръсат (т. нар Горен Град), разглеждане отвън на църквата посветена на Дева Мария с чудотворна икона закриляща града и замъка. Тръсатския замък е едно от най-добре запазените отбранителни съоръжения в Хърватска с внушителен силует, издигнат на хълм 138 м. над морското равнище.
Отпътуване към България.
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • пътни, магистрални такси и паркинги;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 2*+ в Църквеница / остров Крк / Кварнернски залив;
 • посещение на Национален парк „Плитвички езера“ (без включена входна такса)
 • екскурзия до пещерата Постойна яма и замъка Предяма (без включена входна такса);
 • посещение на Тръсат;
 • екскурзоводско обслужване
 • доплащане за единична стая – 90 лв.
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 г. не се застраховат.
 • доплащане за отпътуване от гр. Банско, от Автогарата, в 02:00 ч. (за дата 05.09.2019)! - минимум 10 записани туриста - 20 лв.
 • доплащане за отпътуване от гр. Сандански, от Автогарата, в 02:00 ч. (за дата 05.09.2019)! - минимум 10 записани туриста - 20 лв.
 • доплащане за отпътуване от гр. Благоевград, от автобусна спирка срещу Лидъл (в посока София), в 03:00 ч. (за дата 05.09.2019)! - 10 лв.
Оферта № Е288

Новини

Наши партньори

Тази страница използва "бисквитки" с цел по-добро обслужване на своите посетители и с цел да отговори на техните предпочитания. Повече информация за бисквитките, които използва страницата, и как може да ги управлявате, може да намерите тук.
Приемам